Let's build your machine

Machines voor onbewerkte huiden

Smarthides mechanica: kwalitatief betrouwbaar én lage onderhoudskosten

Al vanaf 1700 vond er wetenschappelijk onderzoek naar het proces van huidverwerking plaats. Door dit onderzoek naar leerlooien, vond de industrialisering van het looiproces rond 1900 plaats. Hiervoor werd het leerlooien vooral ambachtelijk – en dus met de hand – bedreven. Met meer dan zes decennia aan ervaring in de ontwikkeling, innovatie, bouw en onderhoud van machines zijn wij inmiddels een expert op het gebied van de bewerking van runder- en kalfshuiden. Onze machines voldoen niet slechts aan de laatste machinerichtlijnen, zijn niet alleen kostentechnisch aantrekkelijk, maar bij Smarthides slaan we ook acht op de hele levenscyclus van de machine. We vinden het belangrijk om kwalitatief betrouwbare machines te leveren met lage onderhoudskosten en duurzaamheidsvoordelen. Met onze diepgaande expertise vertalen we uw wensen en input naar een speciaal voor u op maat gemaakte machine. Bouwen, luisteren en samenwerken zit in ons bloed. Niet voor niets vinden wij dat goed bouwen gelijkstaat aan goed luisteren. Zoek niet verder: get Smart!

Machines voor onbewerkte huiden - Zoutstrooimachine - Smarthides
Machines voor onbewerkte huiden - Smarthides - Transportband

Verschillende bewerkingsmethoden

Onze machines helpen u om een koe binnen no time tot een stuk leer te verwerken. Er zijn veel verschillende methoden voor het bewerken van huiden. Onze uitgekiende logistieke en koeltechnische systemen maken het mogelijk om de ruwe huiden binnen 48 uur na de slacht te verwerken. Het zouten van de huiden blijft dan achterwege. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat het voor u niet altijd mogelijk zal zijn de huiden binnen 48 uur te verwerken. De huid kan derhalve ook, voordat het gelooid wordt, geconserveerd worden. Wij bouwen graag een machine voor u, voor het zouten van de huiden. Door het zouten van de huiden blijft de huid eveneens lang goed, aangezien het vocht op die manier uit de huid wordt getrokken. Om de beste kwaliteit van de huiden te bewaren, is een goede en secure voorbereidende machine nodig die de huiden conserveert en al het zware werk voor u doet.

Get Smart!

Uiteraard bouwen wij ook machines die u niet alleen te hulp schieten bij het voorbereidend proces, maar ook bij de huidbewerking zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontzouten en palletiseren van de huiden. Zo maken wij de verwerking van runder- en kalfshuiden voor u efficiënt, duurzaam én veilig.

Hoe wij kunnen helpen jouw producten te zouten? Bel ons op +31570621159 of mail naar info@smarthides.com.