Let's build your machine

Het voorbereiden van leerlooien

Onze voorbereidende machines om het proces van leerlooien te vergemakkelijken

Een goed begin is niet voor niets het halve werk. Tijdens het voorbereidende proces van leerlooien zijn vele slagen te winnen. Om de beste kwaliteit van de runderhuiden te bewaren, is een goede en secure voorbereidende machine nodig die al het zware werk voor u doet. Smarthides gaat graag samen met u op zoek naar slimme robotica en machines die precies aansluiten op uw wensen.

Het voorbereiden van leerlooien - Huiden - Ontdekken - Zouten - Smarthides
Het voorbereiden van leerlooien - Huiden - Ontdekken - Smarthides

Conserveren van de huiden

Bij het proces van leerlooien komt een aantal essentiële zaken om de hoek kijken. Aangezien het niet altijd mogelijk is de huiden binnen 24 tot 48 te verwerken in de looierij, kan de huid voordat het gelooid wordt, geconserveerd worden. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Allereerst kan de huid worden gekoeld: hierdoor is de huid gemiddeld maximaal 3 tot 4 weken houdbaar. Dit komt omdat het runderhuid uiteraard een natuurlijk materiaal is. Vergelijkt u het met uw eigen koelkast: bacteriën worden door de kou weggehouden, waardoor de inhoud van uw koelkast langer houdbaar blijft. Hetzelfde geval doet zich voor bij de huiden is. Tot slot kan de huid worden gezouten, waardoor de huid ongeveer 6 maanden houdbaar is. Deze manier is de meest gebruikte methode van conservering. Vergelijk bij deze methode een gezouten haring: door het zout blijft het langer goed, aangezien het zout al het vocht eruit trekt. Wederom worden bacteriën hierdoor afgeschrikt, waardoor de huid voor zes maanden onaangetast blijft.

Onze machines: duurzaam en smart!

Zoekt u een duurzame en robuuste machine voor het voorbereidende proces dat gepaard gaat met leerlooien? Snel, makkelijk en gebruiksvriendelijk? Onze Smarthides leerlooimachines regelen het voorbereidende proces van leerlooien voor u! Van weken tot conserveren, Smarthides zoekt graag samen met u naar een slimme oplossing. Met onze diepgaande expertise en de meer dan 60 jaar ervaring in de machinebouw, voorzien wij vele leerlooierijen van nieuwe machines voor het voorbereidende proces van leerlooien. Zoek niet verder: get Smart!

Hoe wij kunnen helpen jouw producten te zouten? Bel ons op +31570621159 of mail naar info@smarthides.com.